0%
Home / Υπηρεσίες / Social Media Marketing

Κάνε το κοινό σου να δει το brand σου
με τα δικά σου μάτια.

Άσε το Social Media Marketing να τα αναλάβουν οι ειδικοί και
αφιέρωσε τον χρόνο σου στην ανάπτυξη της επιχείρησής σου.

Δες τα Social Media Αλλιώς

Κέρδισε Νέους Πελάτες

Κάνε το Brand σου Γνωστό

Τα Social Media εξελίσσονται συνεχώς. Μην μένεις πίσω.

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεσαι καθημερινά τα Social Media της επιχείρησής σου και να μην βλέπεις αποτελέσματα.

Νιώθεις ότι χάνεις χρόνο, χρήμα και κυρίως την υπομονή σου.
Δεν χρειάζεται να νιώθεις έτσι.

Η επιχείρησή σου αξίζει την πλήρη προσοχή σου.
Για να ανεβάσεις την επιχείρησή σου επίπεδο, χρειάζεσαι την βοήθεια μίας ομάδας που γνωρίζει και θα σε βοηθήσει με τις καθημερινές εξελίξεις.

Νοιαζόμαστε για την επιχείρησή σου συνολικά,
όχι μόνο για τα Social Media σου.

10Κ+ Posts

10Κ+ Posts

Δημιουργήσαμε πάνω από 10.000 posts για τους πελάτες μας.

180K+ Likes

180K+ Likes

Πάνω από 180.000 likes έχουν πάρει τα posts που δημοσιεύσαμε.

2.7Κ DMs/Leads

2.7Κ DMs/Leads

2.700 οργανικά leads στείλανε DMs στα account μας.

10 Χρόνια

10 Χρόνια

Συνέπειας, ήθους και αξιοπιστίας

01

Τι είναι το Social Media Marketing

Το Social media marketing είναι ένας κλάδος του marketing που εστιάζει στην αξιοποίηση της δύναμης των social media για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης.

Πριν από λίγα χρόνια η διαχείριση social media ξεκίνησε με την απλή δημοσίευση περιεχομένου στις πλατφόρμες. Σήμερα όμως τα ίδια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξελιχθεί πέρα από την απλή δημοσίευση περιεχομένου. Πλέον, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για πολλούς και διαφορετικούς λόγους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το social media marketing να είναι πολυεπίπεδο.

Συγκεκριμένα αποτελείται από τα παρακάτω 5 επίπεδα:

 1. Την στρατηγική,
 2. τη δημιουργία περιεχομένου (και δημοσίευση),
 3. το social engagement (και listening),
 4. την ανάλυση των ενεργειών και τέλος
 5. την διαφήμιση.

Στρατηγική: Το πρώτο βήμα είναι να ορίσεις τους στόχους σου. Δηλαδή να καταγράψεις τι θέλεις να πετύχεις μέσα από την προβολή σου στα social media.

Δημιουργία και την δημοσίευση περιεχομένου: Τη δημιουργία και δημοσίευση των posts, video posts, stories και lives που αντιπροσωπεύουν το brand σου με σκοπό να προσελκύσεις το κοινό που θέλεις να στοχεύσεις.

Social listening και engagement: H αλληλεπίδραση που κάνεις με followers και πελάτες αλλά και η απάντηση σε comments, αναφορές στο όνομα σου και likes ωστε να δημιουργηθεί μια πιστή κοινότητα γύρω από το brand σου.

Ανάλυση: Την κατανόηση της απόδοσης των ενεργειών του brand σου στα social media με την χρήση εργαλείων και άλλων μέσων.

Διαφήμιση: Την δημιουργία διαφημίσεων με σκοπό να εμφανιστεί η επιχείρησή σου μπροστά σε εξαιρετικά στοχευμένους χρήστες.

02

Τα οφέλη του Marketing στα Social Media

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα brand πρέπει να χρησιμοποιεί το marketing στα social media. Οι κυριότεροι είναι:

 1. Γεφυρώνεις τη σχέση σου με τους καταναλωτές:
  Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σου δίνουν τη δυνατότητα να μετατρέψεις το brand σου σε ενεργό συμμετέχοντα. Το προφίλ, οι αναρτήσεις και οι αλληλεπιδράσεις σου με τους χρήστες σχηματίζουν μια προσιτή προσωπικότητα με την οποία το κοινό σου μπορεί να συνδεθεί και να εμπιστευτεί.
 2. Αυξάνεις το brand awareness:
  Τα social media εξαιτίας του μεγάλου αριθμού χρηστών σου δίνουν μια μοναδική δυνατότητα να παρουσιασεις το brand σου σε ένα τεράστιο κοινό και να βελτιώσεις την αναγνωρισιμότητα σου. Στην πραγματικότητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αποδειχθεί ότι ενισχύουν το brand awareness ειδικά εφόσον υπάρχει και μεγάλο engagement.
 3. Αυξάνεις την επισκεψιμότητα του site σου:
  Τα social media σου δίνουν την δυνατότητα να προσεγγίσεις νέο κοινό. Είτε με τις οργανικές αναρτήσεις είτε με τις διαφημίσεις σου, οδηγώντας τους στο site σου.
 4. Δημιουργείς leads και πελάτες:
  Προβάλλοντας τα προϊόντα σου/υπηρεσίες οργανικά ή με διαφήμιση στα social media, αυξάνεις με έξυπνο τρόπο τον αριθμό των leads και των πωλήσεων σου σε ανθρώπους που είναι ήδη θετικά προκατειλημμένοι απέναντι στο brand σου.
 5. Έχεις έναν αμφίδρομο δίαυλο επικοινωνίας:
  Τα social media έχουν την δυνατότητα να σου ανοίξουν ένα δίαυλο επικοινωνίας με τους followers και τους πελάτες σου, μέσω του οποίου μπορείς να δημιουργήσεις στενές σχέσεις, να συγκεντρώνεις σχόλια, να πραγματοποιείς συζητήσεις και να βγάζεις συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη του brand σου.
 6. Δημιουργείς Brand Authenticity:
  Κάνοντας Engaging στα social media δίνεις στο brand σου την ευκαιρία να οικοδομήσεις σχέσεις εμπιστοσύνης με πιθανούς πελάτες, συνεργάτες και εργαζόμενους. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο εάν το κοινό σου προωθεί το brand σου ή τα προϊόντα/υπηρεσίες σου σε άλλα άτομα. Οι άνθρωποι είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να εμπιστευτούν τις συμβουλές ή τις συστάσεις από την οικογένεια και τους φίλους τους σε σχέση με το ίδιο το brand.
 7. Βοηθάς στο SEO της σελίδας σου:
  Τα Social media αποτελούν έναν υπολογίσιμο παράγοντα για την οργανική κατάταξη του website σου στην Google. Έχοντας μια υγιή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό λειτουργεί ως σήμα στις μηχανές αναζήτησης ότι το brand σου είναι ενεργό, αξιόπιστο και εμπιστοσύνης.
03

Υπηρεσίες Social Media Marketing

Στρατηγική Social Media

Η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε στην διαχείριση των social media είναι το πρώτο βήμα πριν από κάθε μας ενέργεια. Αναλύουμε τους σκοπούς της προβολής σου στα social media, θέτουμε τους στόχους και επιλέγουμε τον τρόπο, τις πλατφόρμες και το περιεχόμενο που θα χρησιμοποιήσουμε.

Δημιουργία Περιεχομένου

Η δημιουργία περιεχομένου είναι ένα κομμάτι της διαχείρισης των social media. Κάθε post ετοιμάζεται από Designer, Copywriter και Marketeer, ενώ ο Project Manager δίνει την τελική έγκριση, πριν σταλούν σε εσένα για έγκριση. Κάθε μήνα αναπροσαρμόζεται για να καλύπτουν τις επικοινωνιακές σου ανάγκες αλλά κυρίως για να βελτιώνονται τα αποτελέσματα.

Διαφήμιση στο facebook/Instagram

Πλέον η διαφήμιση στο facebook/Instagram είναι απαραίτητη για την επιτυχία του λογαριασμού σου. Η οργανική απόδοση μειώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα η διαφήμιση να είναι βασικό κομμάτι της στρατηγικής και αναπόσπαστο από τη δημιουργία περιεχομένου.

Στην SocialActive αναλαμβάνουμε να τρέξουμε ολοκληρωμένες καμπάνιες με έμφαση στο ROI και τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το κάνουμε καλά, αφού καταφέραμε και κερδίσαμε το Best International Campaign Award στα μεγαλύτερα βραβεία της Ελλάδας – Peak Awards, powered by Google.

Social Engagement

Η διαχείριση του κοινού είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της social media στρατηγικής. Παρακολουθούμε την σελίδα σου για τυχόν αναφορές, σχόλια αλλά και μηνύματα που μπορεί να λάβεις. Αν θέλεις όμως πραγματικά να ανεβάσεις τις σχέσεις με το κοινό σου στο επόμενο επίπεδο τότε αυτό που θα σε βοηθήσει είναι οι λύσεις που σου προσφέρουμε στις τεχνικές engagement που χρησιμοποιούμε.

Εκπαίδευση Social Media

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο σημαντική η εκπαίδευση στα social media. Τα κοινωνικά δίκτυα εξελίσσονται συνεχώς και γνωρίζουμε το άγχος που μπορεί να σου δημιουργεί η συνεχείς παρακολούθηση τους. Δεν χρειάζεται να νιώθεις έτσι. Μπορούμε να σου παρέχουμε μηνιαία ή εφάπαξ εκπαίδευσή ώστε να μην χάνεσαι στις εξελίξεις των μέσων. Θα σου παρέχουμε όλες τις πληροφορίες και τις στρατηγικές που θα πρέπει να ακολουθήσεις εξατομικευμένα στις ανάγκες της επιχείρησης σου.

04

Πως δημιουργούμε την Social Media στρατηγική σου

Τα social media μπορεί να εξελίσσονται συνεχώς, αλλά τα βασικά βήματα για να χτίσουμε την στρατηγική σου παραμένουν ίδια.

 1. Επιλέγουμε συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους.
  Το πρώτο που κάνουμε είναι να ορίσουμε τους στόχους της επιχείρηση σου και να θέσουμε μετρήσιμα αποτελέσματα.
 2. Βρίσκουμε το κοινό σου στα Social Media.
  Το κλειδί της επιτυχίας για την ανάπτυξη της επιχείρησης σου, είναι να γνωρίζεις το κοινό σου. Αν ήδη ξέρεις ποιος είναι ο “ιδανικός σου πελάτης”, τότε καταγράφουμε το στοιχείο αυτό και το εξελίσσουμε συλλέγοντας επιπλέον πληροφορίες. Αν όμως δεν το γνωρίζεις μην ανησυχείς θα κάνουμε όλη την διαδικασία από την αρχή μαζί.
 3. Επιλέγουμε τα κατάλληλα δίκτυα κοινωνικών μέσων για σένα και το Brand σου.
  Η επιλογή αυτή εξαρτάται από το κοινό που τελικά θα στοχεύσουμε, αλλά και τους στόχους που θα θέσουμε. Όμως θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν και το δικό σου “comfort zone”. Δηλαδή θα πρέπει να επιλέξουμε ένα μέσο στο οποίο να είσαι και εσύ άνετος να παράγεις το content σου χωρίς δισταγμούς και περιορισμούς.
 4. Κάνουμε έρευνα ανταγωνισμού.
  Η ανάλυση ανταγωνισμού μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τι γίνεται στον κλάδο σου, κάτι που θα μας βοηθήσει να ορίσουμε τους δικούς μας στόχους στα Social Media.
 5. Δημιουργούμε το περιεχόμενο.
  Η διαχείριση περιεχομένου περνάει από διάφορα στάδια. Ο copywriter, ο designer, ο marketeer και ο account manager συνεργάζονται για την δημιουργία και την δημοσίευση του περιεχομένου σου.
 6. Ορίζουμε μαζί το Budget σου για τις διαφημίσεις στα Social Media.
  Θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι η social media στρατηγική σου θα πρέπει να περιλαμβάνει και την προώθηση, ώστε να κάνεις το brand σου γρήγορα γνωστό. Στόχος μας είναι η σωστή διαχείριση του budget σου, ώστε να φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα.
 7. Ρυθμίζουμε σωστά τους λογαριασμούς σου πριν δημιουργήσουμε και προωθήσουμε το περιεχόμενο.
  Ελέγχουμε τα βασικά στοιχεία του προφίλ σου σε κάθε πλατφόρμα, την σωστή εγκατάσταση του facebook pixel, ακόμα και τη διασύνδεση/λειτουργία του fb/IG shop.
 8. Παρακολουθούμε την απόδοση και προσαρμόζουμε τη στρατηγική σου ανάλογα.
  Ίσως αυτό το βήμα είναι το πιο σημαντικό! Μόλις ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε την αρχική σου στρατηγική δεν μένουμε σε αυτό. Για να δούμε τα αποτελέσματα που έχουμε θέσει ως στόχο, παρακολουθούμε το account σου και αναλύουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών μας. Αν διαπιστώσουμε ότι ορισμένες στρατηγικές όπως υπολογίζαμε, τις αναπροσαρμόζουμε, τις εφαρμόζουμε και τις επαναξιολογούμε.

Αν δεν είσαι στα Social Media, δεν υπάρχεις.

Είπαν για εμάς.